Project K (Diepenbeek-Centrum)
De parkaanleg van de residentie zal voornamelijk bestaan uit een grote L-vormige vijver met een rietbuffer aan de rechterzijde. Deze zal dienst doen als een natuurlijke zuivering van het water. Om geen problemen te krijgen met de waterspiegel is het geraadzaam om niet te kiezen voor een natuurlijke vijver (leemplaggen), maar voor een folievijver (EPDM of bentoniet).
Een ander punt is het hoogteverschil van het terrein: om dit op te vangen is er geopteerd om een waterval te plaatsen ter hoogte van de insprong van de gevel.

Als blikvanger van het gehele ontwerp wordt er een metalen brug voorgesteld, aan het einde van de vijver. Deze zal zichtbaar zijn vanuit elk oogpunt (omwille van haar grootte en ligging).

Het ontwerp is ook voorzien van een rondgang langsheen de grenzen van het terrein. Dit zal uitgevoerd worden in dololmiet of een andere zachte natuursteenverharding.

Iedere woning zal zelf nog afgebakend worden door een korte of lange haag, die op zich het begin is van een horizontaal lijnenspel in het ontwerp.
De sobere keuze van de bufferbeplanting -niet te veel verschillende soorten en var´eteiten- zorgt voor rust in het landschap. Hier zullen inheemse met uitheemse soorten gecombineerd worden om zo een aangenaam geheel te vormen
 
źTerug